ENGİNAR EKSTRESİ (ARTISCHOCKEN)
Enginar yapraklarından elde edilen ekstre.

Genel Bakış

Enginar yiyecek olarak sıklıkla tüketilen bir bitkidir. Temel olarak bakıldığında yaprakları ve iç kısımda bulunan enginarın kalbi olarak bilinen tabak kısmından oluşmaktadır. Enginarın insan sağlığına fayda sağlayan temel maddesi sinarın yaprak kısmında bulunmaktadır. Bu nedenle yaprak ekstreleri takviye edici gıdalarda kullanılmaktadır.

Karaciğer Sağlığı

Yapraklarında bulunan etken maddesi sinarin karaciğerden üretilen doğal antioksidan olan glutatyon üretimini destekler. Karaciğer hücre yenilenmesine destek olur. Karaciğer detoksifikasyonun sağlanmasında görev alır. Karaciğer hücre yenilenmesine destek olduğu için düzenli ilaç kullanan hastalarda ve alkol kullanımı sonrasında görülebilecek karaciğer hasarının azaltılmasına destek olur.

Kolesterol Seviyelerinin Desteklenmesi

Karaciğer hücre fonksiyonlarını desteklediği için karaciğerden kolesterol üretimini baskılar, yıkımını ve elemine edilmesini arttırarak kolesterol seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Safra Üretimi

Enginar yaprak ekstresinin safra üretimini ve safra akışını arttırıcı etkinliği vardır. Bu özelliği ile yağda çözünen maddelerin emilimi üzerine etki göstermektedir.