OMEGA-6
Keten tohumu, fındık ve tam tahıllarda bulunur.

Genel Bakış

Omega-6 yağ asitleri, linoleik asit (LA) ve gamma linoleik asit (GLA) sağlık üzerine olumlu etkisi olan esansiyel yağ sitleridir. Dışarıdan alınana LA’nın vücutta etkili etkili olabilmesi için GLA dönüşmesi gerekir. Bu dönüşüm için gerekli olan enzim bazı bireylerde yeteri kadar çalışamaz. Bu durumda ise GLA eksikliğine bağlı çeşitli sağlık durumları ile karşılaşılabilmektedir.

Cilt Sağlığı

Kuru cilt, egzema gibi çeşitli sağlık durumlarında gerek inflamasyonun (yangısal sürecin) baskılanması gerekse de cildin nem dengesinin sağlanması için GLA takviyelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılan çalışmalarda düzenle GLA kullanan bireylerde özellikle egzema yaşayan hastalarda cildi nemlendirdiği, kuruluğa bağlı kaşıntıda azalma olduğu görülmüştür.

Premenstrüel Sendrom (PMS-Adet Öncesi Sendrom)

Özellikle GLA eksikliği olan kadınlarda premenstrüel sendrom semptomlarının daha yoğun olarak gözlendiği bilinmektedir. Hem inflamasyonu baskılaması hem de sinir iletiminin düzenlenmesinde görev aldığından dolayı omega-6 yağ asidi olan GLA takviyesinin PMS belirtilerini azaltarak bu süreçte kadınların rahatlamasına yardımcı olmaktadır.