SELENYUM
Mantar, balık, et, fındıkta bulunur.

Genel Bakış

Selenyum vücudun doğal antioksidanı olan glutatyon peroksidaz enziminin kofaktörüdür. Güçlü antioksidan etkilidir ve birçok sağlık probleminin tedavisine destek olur.

Antioksidan Etkinlik

Selenyum karaciğerden üretilen vücudun doğal antioksidanı olan glutatyon üretimi için gereklidir. Glutatyon, glutatyon peroksidaz adı verilen enzim aracılığı ile üretilir ve selenyum bu enzimin çalışması için gereklidir. Düzenli kullanıldığında vücudun doğal antioksidan üretimini arttıracağı için hastalıklara karşı koruma sağlar. Bağışıklık hücrelerin korur, aktivitelerini destekler. Doğal antioksidan üretimini arttırdığı için karaciğer detoksifikasyonuna yardımcı olur.

Bağışıklık Desteği

Güçlü antioksidan etkinliği ile bağışıklık hücrelerini koruyarak aktivitelerini destekler. Bununla birlikte bağışıklık sistemi hücrelerinin olgunlaşma süreçlerini desteklediği için de hastalık döneminde hastalık belirtilerinin azaltılmasına destek sağlar.

Erkek İnfertilitesi

Selenyum antioksidan etkinliği ile sperm yapısını korur. Yapılan araştırmalarda selenyum C vitamini, E vitamini, çinko ile beraber verildiğinde antioksidan etkinlik arttığından dolayı erkek infertilite tedavisine destek olduğu görülmüştür.

Haşimato Tiroidi

Haşimato tiroidi otoimmün bir hastalıktır Vücudun bağışıklık sistemi hücreleri bir yanılsamaya düşerek tiroid bezine karşı savaşmaya başlar ve ona karşı antikor üretilir. Antikor üretimi arttıkça hastalığın seyri de hızlıca ilerlemeye başlar. Yapılan araştırmalarda düzenli selenyum kullanımı ile üretilen antikor seviyelerinde azalma sağlanacağı için hastalık belirtilerinin azaldığı görülmüştür.