MAGNEZYUM
Pırasa, enginar, kabak gibi pek çok sebze, hindistan cevizi, susam, kaju ve bitter çikolatada bulunur.

Genel Bakış

Magnezyum, vücutta 300’den fazla enzimatik reaksiyona giren bir mineraldir. Bu dan magnezyumun vücutta birçok noktada görev aldığını göstermektedir. Kasların ritmik çalışmasında, merkezi sinir sisteminin desteklenmesinde oldukça önemli görevleri vardır.

Kemik Sağlığı

Magnezyumun ön önemli görevi kemiklerdeki kalsiyumun dengesini sağlamaktır. Kemik mineral yoğunluğunun arttırılmasını sağlamak için magnezyum kalsiyumla birlikte 2:1 oranda alınmasını tavsiye edilmektedir. Çocuklarda ve sağlıklı bireylerde genel kemik sağlığını desteklemek için magnezyum takviyesi alınması önerilmektedir. Osteoporoz (kemik erimesi) tedavisine destek olmak, kemik mineral yoğunluğunun arttırılması için magnezyum takviyesi kullanılması önerilir.

Sinir Sistemi Desteği

Magnezyum kalsiyumla birlikte çalışarak sinirsel iletinin normal bir şekilde devamında görev alır. Yeterli miktarda magnezyum alınamadığında sinirsel iletide oluşacak problemlere bağlı olarak kaslar kasılma, kramp gibi durumlar ortaya çıkar.

Kas Sağlığı

Kasların ritmik kasılıp gevşemesi için magnezyum ve kalsiyum birlikte çalışmaktadır. Magnezyum eksikliğinin en belirgin özelliği kas kramplarıdır. Özellikle hamileliğin ilerleyen dönemlerinde ve sporcularda görülen kas kramplarının temel sebebi magnezyum eksikliğidir. Kas kramplarının azaltılması için magnezyum kullanılması önerilmektedir.

Ağrı üzerine etkinlik

Magnezyum takviyelerini düzenli kullanılması ile bağ ağrılarında, migrendeki atak sayılarında anlamlı azalma olduğu bilinmektedir. Ayrıca hak arasında hassas ağrılı noktaları ola kas ağrısı olarak bilinen fibromiyaljinin tedavisine hem kasları gevşetme özelliği hm de ağrılı nokta sayısında azalma sağlayarak desteklediği bilinmektedir.