ÇİNKO
Midye, balık, et, süt, yumurtada bulunur.

Genel Bakış

Çinko vücutta 200’den fazla enzimatik reaksiyonda görev alan bir mineraldir. Güçlü antioksidan etkinliği olan çinkonun eksikliğinde birçok sağlık problemi ile karşılaşılabilmektedir.

Cilt Sağlığı

Çinko, hücre yenilenmesine katkı sağladığı için cildin genel sağlığını destekler. Bununla birlikte egzama, atopik dermatit gibi cilt hastalıklarının da tedavisine destek olur. Akne probleminin altında birden fazla sebep yatabilmektedir. Akne tedavisinde özellikle aknenin ciltte oluşturduğu yaraların iyileşmesine katkıda bulunur.

Saç, Tırnak Sağlığı

Saç dökülmesinin azaltılmasında çinko takviyesi önerilmektedir. Özellikle tırnak yapısının korunmasına destek olduğu için tırnak kırılmalarının, soyulmalarının önlenmesinde çinko takviyesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bağışıklık Desteği

Güçlü antioksidan etkinliği ile bağışıklık hücrelerini koruyarak aktivitelerini destekler. Bununla birlikte bağışıklık sistemi hücrelerinin olgunlaşma süreçlerini desteklediği için de hastalık döneminde hastalık belirtilerinin azaltılmasına destek sağlar.

Erkek İnfertilitesi

Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinde testosteron seviyelerinde azalma olduğu görülmüştür. Yapılan çalışmalarda çinko takviyesinin testosteron seviyelerinde artış sağladığı görülmüştür. Antioksidan etkinliği sayesinde sperm yapısının korunmasını sağlayarak erkek infertilite tedavisine destek olur.