B5 VİTAMİNİ

Baklagiller, et, balık, süt, mantar ve tam tahıllarda bulunur.


Genel Bakış

B kompleks ailesi üyelerinden biridir. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması için gerekli olan pantotenik asit hem bitkisel hem de hayvansal kaynaklarda bulunabilmektedir. Adrenal, büyüme ve üreme hormonlarının sentezi için gereklidir.

Cilt Sağlığı

Eksikliğinde saçlarda dökülme, dermatit gibi problemler ile karşılaşılmaktadır. Cilt sağlığını destekler. Pantotenik asidin nemlendirici etkinliği vardır. Hücre yenilenmesinde görev alır ve cilt dokusunu onarır. Yaraların iyileştirilmesine destek sağlar.

Saç Sağlığı

Alopesi yada halk arasında saç kıran olarak bilinen durumun tedavisine destek olmaktadır. Yapılan klinik çalışmalarda pantotenik asit takviyesi uygulanan bireylerde saç dökülmesinde yavaşlama sağladı ve saç sağlığını desteklediği bildirilmektedir.

Öneri

B vitaminleri suda çözünen vitaminler grubunda yer alır. B vitaminleri birbirlerinin etkinliklerini destekler. Tek başına uzun süreli herhangi bir B vitamini kullanımdan sonra, diğerlerin emilimi etkilenebileceği için sonrasında B vitamini kompleksi alınması önerilir.