Kış mevsimi kendini tam anlamıyla göstermeye başladı. Havaların bir sıcak bir soğuk olmasına vücudumuz adapte olamazken aniden bastıran soğuklar bağışıklık sisteminin zayıflamasına buna bağlı olarak da hastalıklara yakalanma riskimizin artmasına sebep olmaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyebilmek için antioksidan takviyelerin kullanılması önerilmektedir. Antioksidanlar, vücuda zarar veren ‘oksidan madde’ olarak tanımlanan maddeleri nötrleyerek, vücuda zarar vermesini engellerler.

‘Bağışıklık sisteminin zayıflaması’ nedir?

Vücudumuza dışarıdan girecek bakteri virüs gibi mikroorganizmalara karşı koruyan ve hasta olmamızı engelleyen hücreler ve hücreler arası iletişimi sağlayan vücutta doğal olarak sentezlenen bir takım uyarıcı kimyasallardan oluşan sisteme bağışıklık sistemi denir. Hücrelerin hareketlerinin yavaşlaması, sayılarının azalması ya da hücrelerin oksidan maddelerce zarar görmesi sonucunda mikroorganizmalarla yeterli derecede savaşamadığı durumlarda bağışıklık sistemi zayıflamış olur ve hastalıklara daha sık yakalanırız.

Bağışıklık sistemini desteklemek ise hücreleri korumak ve hücrelerin hareketlerini hızlandırmakla başlar.

C vitamini güçlü antioksidan etkinliği olan ve bağışıklık sistemi hücrelerinin hareketinin artışına destek sağlayan bir vitamindir. Bu sayede bağışıklık sisteminin daha aktif olmasını sağlar, hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Hastalık sürecinde kullanılan C vitamini hastalık belirtilerinin azaltılmasına ve daha hızlı iyileşmeye destek olur.

Ayrıca, güçlü antioksidan etkinliği ile bağışıklık hücrelerinin doğal yapılarını korur ve böylece işlevlerini yerine getirebilmelerine destek sağlar.

Günlük beslenme düzenimiz içerisinde C vitamini alıyor olsak da takviyeler yoluyla alabildiğimiz miktarlara çıkmamız mümkün olmuyor. Bu nedenle, her bir uygulama dozunda günlük alınması gereken ya da artan ihtiyaç doğrultusunda gerekli dozları karşılayabilen C vitamini takviyelerinden faydalanabilir, en uygun doz ve kür için bir sağlık profesyoneline danışabilirsiniz.